Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach
Muffinki

Muffinki ze Snickersem – przepis

Listopad 8, 2013 , 8982 Wyświetleń, WYDRUKUJ,
muffinki-ze-snickersem-4

Muffinki, które kryją w sobie niespodziankę w postaci kawałków batonika Snickers. Słodkie, orzechowe i dosyć wilgotne. Rewelacyjne dla fanów Snickersa oraz dzieci, które przepadają za batonikami. Przepis ze strony fabryka smaku.

SKŁADNIKI:
ILOŚĆ: 12 muffinek

  • 100 g masła lub margaryny
  • 45 g miodu
  • 4 batoniki Snickers ( każdy po 51 g )
  • 3 jajka
  • 100 g mielonych orzechów laskowych
  • 90 g cukru
  • 55 g mąki
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia

DODATKOWO:

  • 100 g posiekanych orzechów laskowych

 

Masło rozpuszczamy razem z miodem oraz dwoma batonikami Snickers pokrojonymi w niewielkie kawałki. Pozostawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą oraz mielonymi orzechami. Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej dodajemy ostudzoną masę z batoników i masła, mieszamy. Łączymy z suchymi składnikami. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości foremki. Pozostałe dwa batoniki kroimy na 12 części i wkładamy po jednym do każdej babeczki, aby ciasto pokryło każdy kawałek. Wierzch obsypujemy posiekanymi orzechami laskowymi. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 15-20 min, aż będą miały złoty kolor. Smacznego.

Może to Cię zainteresuje