Znajdź swój przepis

Muffinki czekoladowe z malinami i maltersami

11 września, 2017

Muffinki czekoladowe z malinami i maltersami w stylu brownie. Wilgotne, ciężkie z dużą ilością kakao, malin i maltersów.

Babeczki w stylu brownie mają ciężką, mięsistą konsystencję przełamaną owocami i słodyczą kuleczek czekoladowych, które pod wpływem temperatury rozpływają się w cieście.

Muffinki wykonasz dosłownie w kilka chwil i nie potrzebujesz do tego miksera. Składniki wystarczy wymieszać ze sobą i przełożyć do foremek.

Muffinki czekoladowe z malinami i maltersami polubią szczególnie dzieci i osoby, które uwielbiając cieżkie wypieki w stylu brownie.

Poza sezonem możesz użyć mrożonych owoców, których nie musisz wcześniej rozmrażać.

TUTAJ znajdziesz moje inne przepisy na muffinki i babeczki.

muffinki czekoladowe

MUFFINKI BROWNIE Z MALINAMI I MALTERSAMI

SKŁADNIKI NA MUFFINKI:

ILOŚĆ: 6 muffinek

  • 75 g mąki tortowej
  • 15 g kakao
  • 100 g cukru
  • 80 g masła, roztopionego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 jajka
  • szczypta soli

DODATKOWO:

  • 100 g malin
  • 100 g maltersów

Mąkę oraz kakao przesiewamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia. Na koniec delikatnie łączymy z malinami i maltersami. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do każdej ciasto (prawie do pełnej wysokości foremki). Pieczemy w temp. 160 C przez około 35-40 min. Po ostudzeniu możemy jeszcze polać roztopioną czekoladą.

muffinki czekoladowe muffinki czekoladowe muffinki czekoladowe

Udostępnij

Czy zrobiłeś/aś ten przepis?

Proszę daj mi znać jeśli spodobał Ci się ten przepis! Zostaw komentarz niżej pod przepisem lub oznacz mnie na Instagramie tagiem #ilovebakepl

Dołącz do dyskusji

  1. Super blog. Długo szukałam tego ulubionego i chyba właśnie znalazłam ????❤

    1. Dziękuje :)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij
x