Znajdź swój przepis

Rolada Bounty bez pieczenia

1 czerwca, 2018

Rolada bounty bez pieczenia z mnóstwem wiórek kokosowych i zmiksowanymi ciasteczkami. Błyskawiczny i przepyszny deser.

Roladę wykonałam na bazie zmiksowanym ciasteczek oreo (razem z kremem). Środek wypełniony jest masą z worek kokosowych, która jest niesamowicie aromatyczna. Całość oblałam polewą z gorzkiej czekolady.

Deser jest super smaczny, nie przesłodzony. Idealny na imprezy lub spotkania rodzinne.

Rolada Bounty bez pieczenia to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego ciasta Bounty. Mniej przygotowań i przede wszystkim super smak kokosu z czekoladą. Na blogu znajdziesz sernik, batoniki i ciasto inspirowane słynnym batonikiem bounty.

TUTAJ znajdziesz inne moje przepisy na bounty.

rolada bounty

ROLADA BOUNTY BEZ PIECZENIA

SKŁADNIKI NA ROLADĘ:

  • 250 g ciasteczek typu oreo, zmielonych
  • 1 łyżka kakao
  • 80 g masła
  • 1/4 szklanki mleka

SKŁADNIKI NA WARSTWĘ KOKOSOWĄ:

  • 150 g wiórków kokosowych
  • 60 g masła
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżki cukru pudru

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:

  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 70 ml śmietanki kremówki 30%

Do zmielonych ciasteczek dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy i razem z mlekiem dodajemy do ciasteczek. Mieszamy, następnie wykładamy na warstwę folii spożywczej i formujemy w prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Wiórki podgrzewamy razem z mlekiem i cukrem, aż do wchłonięcia całego płynu. Następnie dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia. Wykładamy równomiernie na warstwę z ciastek. Zwijamy powoli zaczynając od dłuższego boku. Szczelnie owijamy całą roladę folią i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie dodajemy kawałki czekolady i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Polewamy roladę i zostawiamy do zastygnięcia.

rolada bounty rolada bounty rolada bounty rolada bounty

Udostępnij

Czy zrobiłeś/aś ten przepis?

Proszę daj mi znać jeśli spodobał Ci się ten przepis! Zostaw komentarz niżej pod przepisem lub oznacz mnie na Instagramie tagiem #ilovebakepl

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij
x