Znajdź swój przepis

Tiramisu pistacjowe

12 sierpnia, 2024

Tiramisu pistacjowe to pyszny deser z dodatkiem kremu pistacjowego, biszkoptów i warstwą malin. Kremowy, pyszny i lekki deser na każdą okazję.

Błyskawiczny w przygotowaniu przepis na imprezy, urodziny lub spotkania rodzinne.

Cudowny, mocno pistacjowy deser przełamany warstwą lekko kwaśnych malin i biszkoptami zatopionymi w kawie.

Całość obsypana posiekanymi pistacjami i udekorowana borówkami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

REKLAMA:

TARTA PISTACJOWA

CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIEM

SERNIK PISTACJOWY

tiramisu pistacjowe

TIRAMISU PISTACJOWE

SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: 4 pucharki po 250 ml

  • 150 g kremu pistacjowego (słodzonego)
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1 – 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 250 ml mocnego naparu z kawy
  • 1 mały słoiczek dżemu lub konfitury malinowej
  • 4 łyżki posiekanych pistacji

PRZYGOTOWANIE:

REKLAMA:

W pucharkach układamy na dnie po 3 szt. biszkoptów zanurzonych przez chwilkę w naparze z kawy (można dodać odrobinę Amaretto).
Serek mascarpone miksujemy razem ze śmietanką na gęsty krem. Następnie dodajemy krem pistacjowy oraz przesiany cukier puder. Połowę kremu wykładamy do pucharków na biszkopty. Następnie wykładamy 1 – 2 łyżki konfitury lub dżemu do każdego pucharka i ponownie przykrywamy biszkoptami zanurzonymi w kawie. Na koniec wykładamy pozostałą część kremu. Wierzch dekorujemy posiekanymi pistacjami.

tiramisu z pistacjami
tiramisu z pistacjami

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij