Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach

O mnie

zdjecie

Cześć, nazywam się Aneta i prowadzę blog ilovebake

Jak powstał blog?

W 2012 r. zaczęłam interesować się przepisami kulinarnymi, a przede wszystkim słodkimi wypiekami. Wiedziałam, że chce nauczyć się piec pyszne, ale i pięknie wyglądające ciasta. Poznać jak zawija się chałkę, jak przygotować zaczyn drożdżowy lub po prostu upiec najzwyklejszą babkę piaskową. Tak powstała idea, a zaraz po niej powstał pomysł na blog ilovebake. Mój pierwszy przepis wiatruszki z serem widnieje na blogu – pierwszy udany wypiek.

Jakie treści znajdziesz na blogu ?

Blog można nazwać agregatem przepisów, które uwielbiam i przede wszystkim sama przygotowuję we własnym domu. Znajdziesz tutaj przepisy na ciasta, ciasteczka, torty i inne wypieki. Od niedawna na blogu znajdziesz również przepisy na obiad, śniadania lub kolację. Uwielbiam szybkie przepisy na obiad, które można przygotować w mniej niż 30 minut. Bazując na naturalnych składnikach, znajdziesz przepisy na domowe kajzerki lub prosty chleb. Moim celem jest tworzenie ciekawych, a zarazem prostych przepisów. Jeśli masz problem z opadającym sernikiem lub usmażeniem dobrych pączków odpowiedzi znajdziesz w kategorii porady. Na blogu powstał także przelicznik objętości, aby szybko i prosto zamienić szklankę na gamy lub temperaturę bez termoobiegu z z termoobiegiem.

Jak często pojawiają się nowe wpisy?

Kiedyś ustaliłam, że nowe posty będą pojawiać się trzy razy w tygodniu i z małymi ustępstwami trzymam się tej zasady. Jeśli chcesz być na bieżąco i mieć pewność, że nie przegapisz nowych postów, możesz zapisać się na dole strony do newslettera.

Najlepsze wpisy na blogu?

Jeśli jesteś pierwszy raz na moim blogu zobacz kilka przepisów, które są najpopularniejsze na stronie:

  1. Rafaello na krakersach – przepis
  2. Ciasto Zebra – przepis
  3. Muffinki czekoladowe – przepis
  4. Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach – przepis
  5. Ciasto krówka – przepis
  6. Kruche rogaliki z marmoladą – przepis
  7. Miękkie, świąteczne pierniczki – przepis
  8. Wilgotny piernik z powidłami – przepis
  9. Ciasto Rafaello na biszkopcie – przepis

Jeśli Cię zaciekawiłam zajrzyj do archiwum bloga, zapoznasz się z wszystkimi wpisami. Możesz użyć wyszukiwarki, jeśli szukasz konkretnego przepisu. Znajduję się na górze po prawej stronie w pasku menu.

Kim jestem?

Z wykształcenia licencjat administracji publicznej. A z zamiłowania od lat związana jestem z pracą w sieci. Uwielbiam zwierzęta i najchętniej w domu miałabym całe mnóstwo. Z pasją czytam książki psychologiczne o samoświadomości i rozwoju wewnętrznym. Całymi godzinami potrafię przeszukiwać internet w poszukiwaniu inspirujących przepisów z różnych stron świata. Uwielbiam filmy, które zmuszają do myślenia. W muzyce bardziej skupiam się na słowach niż na samej melodii.

Jak można się ze mną skontaktować?

Najprościej wysyłając wiadomość z formularza kontaktowego lub przez facebook


Formularz kontaktowy

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Przepisz kod: captcha

Komentarze

  • Odpowiedz Lidia Luty 4, 2022 at 10:05

    Witam,
    zerkam często na Pani stronę, bo jest dużo fajnych przepisów, zajmuje się marketingiem pomyślałam o pewnych udogodnieniach. Można by było popracować nad możliwością zamieszczania na jednej stronie większej ilości przepisów oraz możliwości wydrukowania ich wraz ze zdjęciem. Oczywiście decyzja pozostaje Pani, a uwagi piszę tylko i wyłącznie z sympatii.
    Pozdrawiam Lidia

    • Odpowiedz aneta Luty 4, 2022 at 14:37

      Niedługo strona będzie zmieniona:) dziękuję

  • Odpowiedz Urszula Maj 23, 2021 at 22:00

    W którym momencie do murzynka dodać żółtka odłożone do miseczki? a może nie dodawać ich w ogóle>Bardzo proszę o odpis. Pozdrawiam. Urszula.

    • Odpowiedz aneta Maj 24, 2021 at 13:27

      o jaki przepis chodzi?

    Odpowiedz na „LidiaAnuluj odpowiedź