Znajdź swój przepis

Domowe szyszki

29 listopada, 2012

Domowe szyszki to idealna przekąska dla dzieci, a jeszcze lepiej jak pomogą w ich lepieniu.

SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: ok. 20 szyszek

  • 1 puszka masy krówkowej lub 1 szklanka krówek ciągnących
  • 4 łyżki masła
  • 100 g ryżu preparowanego

Masę krówkową przekładamy do garnuszka razem z masłem i podgrzewamy, cały czas mieszamy do momentu, aż całkowicie się połączy. Następnie wsypujemy ryz i dokładnie mieszamy, czekamy 2-3 min, aż zacznie wchłaniać lekko masę. Formujemy szyszki zwilżając dłonie w zimnej wodzie, gdyby ciężko się trzymały możemy włożyć masę do lodówki na ok. godz. Smacznego.

REKLAMA:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij