Muffinki czekoladowe z malinami i maltersami w stylu brownie. Wilgotne, ciężkie z dużą ilością kakao, malin i maltersów.
Babeczki w stylu brownie mają ciężką, mięsistą konsystencję przełamaną owocami i słodyczą kuleczek czekoladowych, które pod wpływem temperatury rozpływają się w cieście.
Muffinki wykonasz dosłownie w kilka chwil i nie potrzebujesz do tego miksera. Składniki wystarczy wymieszać ze sobą i przełożyć do foremek.
Muffinki czekoladowe z malinami i maltersami polubią szczególnie dzieci i osoby, które uwielbiając cieżkie wypieki w stylu brownie.
Poza sezonem możesz użyć mrożonych owoców, których nie musisz wcześniej rozmrażać.
TUTAJ znajdziesz moje inne przepisy na muffinki i babeczki.
MUFFINKI BROWNIE Z MALINAMI I MALTERSAMI
SKŁADNIKI NA MUFFINKI:
ILOŚĆ: 6 muffinek
- 75 g mąki tortowej
- 15 g kakao
- 100 g cukru
- 80 g masła, roztopionego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- szczypta soli
DODATKOWO:
- 100 g malin
- 100 g maltersów
Mąkę oraz kakao przesiewamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia. Na koniec delikatnie łączymy z malinami i maltersami. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do każdej ciasto (prawie do pełnej wysokości foremki). Pieczemy w temp. 160 C przez około 35-40 min. Po ostudzeniu możemy jeszcze polać roztopioną czekoladą.
Super blog. Długo szukałam tego ulubionego i chyba właśnie znalazłam ????❤
Dziękuje :)