Znajdź swój przepis

Brownie z malinami

28 czerwca, 2024
REKLAMA:

Brownie z malinami i kawałkami czekolady na wierzchu. Niesamowicie wilgotne ciasto z dużą ilością czekolady i lekko kwaśnymi owocami.

Brownie bardzo proste do przygotowania bez użycia miksera. Wystarczy wymieszać trzepaczką mokre składniki z suchymi.

Maliny świetnie pasują do czekolady i doskonale wzbogacają smak ciasta. Na wierzchu kawałki czekolady, które po upieczeniu wręcz rozpływają się w ustach.

Przepyszne, mocno czekoladowe ciasto z owocami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

MALINOWA CHMURKA

MURZYNEK Z WIŚNIAMI I MALINAMI

CIASTO BALLADYNA

brownie

BROWNIE Z MALINAMI

SKŁADNIKI:

  • 180 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka o temp. pokojowej
  • 230 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 140 g mąki tortowej
  • szczypta soli
  • ok. 200 – 250 g malin
  • ok. 50 – 60 g gorzkiej czekolady (posiekanej) na wierzch

PRZYGOTOWANIE:

Formę o wymiarach 20 x 25 cm lub podobną wykładamy papierem do pieczenia.

Masło przekładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy kawałki czekolady i mieszamy do połączenia. Jajka mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, dalej dodajemy mieszaninę czekolady oraz wprost do miseczki przesiewamy mąkę. Mieszamy trzepaczką tylko do połączenia składników. Na wierzchu układamy maliny i kawałki czekolady. Pieczemy w temp. 170ºC przez ok. 40 – 50 minut (patyczek powinien być lekko obklejony ciastem). Studzimy i dopiero kroimy na kawałki.

brownie z malinami
brownie
brownie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

REKLAMA:
Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij