Sałatka z selerem naciowym z dodatkiem jabłka, żurawiny i orzechów. Przepyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Doskonała jako dodatek do mięsa, ryby lub do przygotowania na grilla.
Do sałatki możesz dodać podsmażonego kurczaka lub indyka, wtedy przepis można podawać jako lekki i zdrowy obiad.
SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM
REKLAMA:
SKŁADNIKI:
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 jabłko
- garść suszonej żurawiny lub rodzynek
- garść orzechów włoskich
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Łodygi selera dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż na dwa kawałki i następnie na plasterki. Jabłko obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Orzechy siekamy i dodajemy do selera. Mieszamy z pozostałymi składnikami i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatka gotowa.