Znajdź swój przepis

Gofry z twarogiem

12 lutego, 2024

Gofry z twarogiem idealne na śniadanie lub kolację do owoców, konfitury lub miodu. Przepis jest bardzo prosty, a gofry twarogowe są zdrowe i leciutkie.

Wystarczy kilka prostych składników i przygotujesz te pyszne gofry, które są pyszne i sycące.

Gofry zaraz po wypiekaniu w gofrownicy przekładamy na ruszt lub kratkę i od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

GOFRY BELGIJSKIE

BANANOWE GOFRY OWSIANE

GOFRY SZPINAKOWE

gofry twarogowe

GOFRY Z TWAROGIEM

SKŁADNIKI:

  • 250 g twarogu półtłustego typu klinek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 250 g mąki tortowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 ml mleka
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego lub roztopionego masła

PRZYGOTOWANIE:

Twaróg przekładamy do miseczki, dodajemy żółtka oraz cukier i dokładnie rozdrabniamy widelcem. Wprost do miseczki przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy mleko, olej lub roztopione masło i dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem.
Białka miksujemy na sztywną piankę i dodajemy do masy twarogowej. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Gofrownicę rozgrzewamy i dodajemy po ok. 2 łyżki ciasta. Pieczemy na złoty kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.

gofry twarogowe
gofry twarogowe

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij
x