Babeczki brownie z owocami oraz dużą ilością czekolady. Przepyszne i szybkie w przygotowaniu z kilku składników. Idealne na letni piknik lub majówkę.
Wilgotne, słodkie z pysznym akcentem owocowym na wierzchu. Babeczkom nie da się oprzeć i na pewno nie skończysz na jednej.
Fani czekolady na pewno będą bardzo zadowoleni. Pyszne mini bomby czekoladowe.
ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:
BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I KREMEM

BABECZKI BROWNIE Z OWOCAMI
SKŁADNIKI:
ILOŚĆ: 6 – 8 babeczek
CIASTO CZEKOLADOWE
- 150 g gorzkiej czekolady
- 150 g masła
- 3 jajka o temp. pokojowej
- 220 g cukru
- 150 g mąki tortowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
DODATKOWO
- 50 ml śmietanki kremówki 30%
- 50 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka cukru pudru
- owoce do dekoracji np. truskawki, borówki, maliny
PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę oraz masło przekładamy do rondelka i na małym ogniu mieszamy do ropzpuszczenia składników. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do masy czekoladowej w temp. pokojowej cukier, jajka, przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Gotowe ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek i pieczemy w temp. 180ºC przez ok. 18 – 20 minut. Wyjmujemy zostawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę podgrzewamy razem z czekoladą na niewielkim ogniu. Dodajemy przesiany cukier puder i chwilkę mieszamy. Smarujemy wierzch babeczek, następnie dekorujemy kawałkami owoców.

