Znajdź swój przepis

Babeczki brownie z owocami

12 kwietnia, 2024

Babeczki brownie z owocami oraz dużą ilością czekolady. Przepyszne i szybkie w przygotowaniu z kilku składników. Idealne na letni piknik lub majówkę.

Wilgotne, słodkie z pysznym akcentem owocowym na wierzchu. Babeczkom nie da się oprzeć i na pewno nie skończysz na jednej.

Fani czekolady na pewno będą bardzo zadowoleni. Pyszne mini bomby czekoladowe.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I KREMEM

CIASTKA BROWNIE

BROWNIE Z CUKINII

babeczki-brownie

BABECZKI BROWNIE Z OWOCAMI

SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: 6 – 8 babeczek

CIASTO CZEKOLADOWE

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 150 g masła
  • 3 jajka o temp. pokojowej
  • 220 g cukru
  • 150 g mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

DODATKOWO

  • 50 ml śmietanki kremówki 30%
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • owoce do dekoracji np. truskawki, borówki, maliny

PRZYGOTOWANIE:

Czekoladę oraz masło przekładamy do rondelka i na małym ogniu mieszamy do ropzpuszczenia składników. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do masy czekoladowej w temp. pokojowej cukier, jajka, przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Gotowe ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek i pieczemy w temp. 180ºC przez ok. 18 – 20 minut. Wyjmujemy zostawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę podgrzewamy razem z czekoladą na niewielkim ogniu. Dodajemy przesiany cukier puder i chwilkę mieszamy. Smarujemy wierzch babeczek, następnie dekorujemy kawałkami owoców.

babeczki brownie z owocami
babeczki-brownie z owocami

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij
x