Znajdź swój przepis

Ciasteczka bananowe

4 marca, 2024

Ciasteczka bananowe z płatkami owsianymi z kilku składników, które przygotujesz w 5 minut. Pyszne, zdrowe na przekąskę, deser lub dla dzieci.

Do ciasteczek możesz dodać rodzynki, żurawinę lub posiekane orzechy. Im więcej dodatków tym ciasteczka będą jeszcze smaczniejsze i bardziej sycące.

W wersji deserowej możesz dodać kropelki czekoladowe lub posiekaną gorzką czekoladę.

Przepyszne, proste i zdrowe ciasteczka z bananem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

CIASTO BANANOWE

BANANOWE MUFFINKI Z KRUSZONKĄ

BANANOWE BROWNIE Z TRUSKAWKAMI

ciasteczka bananowe

CIASTECZKA BANANOWE

SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: 2 blaszki ciasteczek

  • 2 średnie banany (dojrzałe)
  • 2 jajka
  • 80 g roztopionego masła
  • 4 łyżki cukru lub miodu
  • 300 g płatków owsianych górskich
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka siemienia lnianego/ ziaren słonecznika (opcjonalnie)
  • 100 g mąki tortowej

PRZYGOTOWANIE:

Banany dokładnie rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy jajka, roztopione masło oraz cukier i mieszamy trzepaczką. Wsypujemy płatki, cynamon, siemię lniane oraz przesianą mąkę i dokładnie mieszamy łyżką. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Pełną łyżeczkę ciasta nakładamy na papier i lekko spłaszczamy. Układamy ciasteczka w niewielkich odstępach od siebie. Pieczemy w temp. 180º C przez ok. 15 – 18 minut do zarumienienia.

ciasteczka bananowe
ciastka bananowe
bananowe ciasteczka

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij
x