Znajdź swój przepis

Cukinia w panierce

30 sierpnia, 2023

Cukinia w panierce to pokrojone plasterki cukinii smażone na rozgrzanym oleju. Chrupiące i soczyste w środku kawałeczki, które będą doskonałym pomysłem na szybki obiad.

Cukinię możemy podawać jako przekąskę z sosem np. czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.

Przepyszne chrupiące talarki i do tego bardzo pożywne. Uwielbiane przez dzieci.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

CUKINIA FASZEROWANA

REKLAMA:

CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ

TARTA Z CUKINIĄ

cukinia w panierce

CUKINIA W PANIERCE

SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: 1 duży talerz cukinii

  • 1 duża cukinia
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól oraz pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki ok. 0,5 cm. Jajka lekko roztrzepujemy i mieszamy z odrobiną soli, pieprzu i 1/2 łyżeczki papryki. Do bułki tartej również dodajemy szczyptę soli, pieprzu i resztę papryki słodkiej. Panierujemy każdy plasterek cukinii w mące, jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i gotowe.

REKLAMA:
cukinia w panierce
cukinia w panierce
cukinia smażona

Dołącz do dyskusji

  1. Czy możemy podać jako zimną przekąskę do grilla?

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
© 2012-2022 ILovebake Aneta Glińska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zamknij